Acasa / Politica / Întâlnirea Dragnea-Netanyahu. Comunicat oficial. Ce au discutat despre mutarea ambasadei

Întâlnirea Dragnea-Netanyahu. Comunicat oficial. Ce au discutat despre mutarea ambasadei


Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut joi, 26 aprilie, o întrevedere cu domnul Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Stat, se arată într-un comunicat remis de Camera Deputaţilor. În document se precizeză că elocarea ambasadei României la Ierusalim s-a aflat, de asemenea, pe agenda de discuții. “În acest context, premierul israelian a salutat lansarea, de către coaliția aflată la guvernare în România, a dezbaterilor interne pe această temă”, arată documentul. 


Redăm, în continuare, comunicatul oficial: 

“Discuțiile dintre președintele Camerei Deputaților și premierul israelian s-au axat pe evaluarea stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene în contextul aniversării a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, accentul fiind pus pe identificarea de noi oportunități de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun.

O atenție particulară a fost acordată domeniului militar și discuțiilor pe teme strategice. De asemenea, în cadrul reuniunii a fost reafirmat interesul pentru întărirea cooperării în domeniului noilor tehnologii, cu accent pe sectorul de securitate cibernetică.

Relocarea ambasadei României la Ierusalim s-a aflat, de asemenea, pe agenda de discuții.

În acest context, premierul israelian a salutat lansarea, de către coaliția aflată la guvernare în România, a dezbaterilor interne pe această temă.

Un alt subiect abordat în cursul convorbirilor a fost legat de dialogul inter-parlamentar structurat (P2P) între România și Israel, în cursul anului 2018 urmând să aibă loc mai multe contacte la nivel de delegații parlamentare și între diferite comisii ale Parlamentelor din cele două state.

Cei doi oficiali s-au referit, de asemenea, la aportul valoros adus relației bilaterale de către comunitatea israelienilor originari din România și comunitatea românilor din Israel. În acest context, președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a reiterat angajamentul României pentru sancționarea tuturor formelor de antisemitism și de negare a Holocaustului”

Prealuare realitatea.net

Mergi Sus