Acasa / Actualitate Intern / Încă o dezbatere în Parlamentul European despre violențele de la protestul Diasporei

Încă o dezbatere în Parlamentul European despre violențele de la protestul Diasporei


Liberalul Marian Jean Marinescu a anunțat că la 27 septembrie, Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European va discuta, la propunerea sa, despre violențele de la protestul Diasporei, din 10 august, discuţii la care va participa şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.


“Peste două săptămâni, pe 27 septembrie, va fi o dezbatere în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, propusă de mine, despre situaţia din România. Această propunere am făcut-o la două sau trei zile după 10 august. Tot atunci se discută şi o propunere a unei deputate din Franţa, de la ALDE, care am văzut că a apărut prin presă. Era inevitabilă o discuţie despre 10 august. Nu poţi să laşi lucrurile în continuare aşa: să vezi cum oamenii sunt loviţi cu picioarele, cum stau pe jos sau cum sunt loviţi cu bastoanele în cap când au avut mâinile ridicate. După părerea mea, este inadmisibil ce s-a întâmplat. Şi repet ceea ce am spus săptămâna trecută: trebuie făcută o analiză psihologică la trupele de jandarmi şi cei care sunt capabili de aşa ceva să plece”, a spus Marinescu într-o conferinţă de presă.

O altă dezbatere în plenul Parlamentul European privind evenimentele din 10 august va avea loc la data de 3 octombrie, la Strasbourg, dezbatere la care este invitat şi premierul Viorica Dăncilă.

Se împlinesc trei săptămâni de la ”minerida” Jandarmeriei. Nicio demisie

La protestul Diasporei, care a avut loc în Piața Victoriei din București, la data de 10 august, peste 400 de persoane au fost rănite după ce Jandarmeria a încercat să disperseze mulțimea folosind gaze lacrimogene și tunuri cu apă. De asemenea, în mai multe imagini de la eveniment au fost surprinși jandarmi lovind manifestanții.

INCIDENTE grave la Mitingul Diasporei. Piața Victoriei, evacuată cu forța. Sute de oameni, răniți

Mergi Sus