Acasa / Business / ICONIQ LAB

ICONIQ LAB

­­icon iq labÎn 2018, criptomonedele au bătut toate recordurile cu un market cap de peste 800 de miliarde de dolari. Ca mecanism de finanțare alternativă, care oferă investitorilor în stadiu incipient mai multe lichidități, ICO-urile au adunat peste 21 de miliarde de dolari. Cu surse de custodie nestatornice și generare de averi descentralizate, care să permită incluziunea financiară globală, este ușor să vedem de ce activele digitale sunt astăzi cea mai rapidă clasă de active cu cea mai rapidă creștere.

CE ESTE ICONIQ LAB?

Iconiq Lab este un Club VC descentralizat și accelerator al ofertei inițiale de monede. Ei împuternicesc o comunitate de participanți la ICO să folosească procedurile lor de diligență și dezvoltare, pentru a alege soluții de afaceri durabile și oferindu-le programul lor accelerator pentru ICO-ul la care doresc să participe, prin intermediul monedei ICNQ. Iconiq Lab este o companie de portofoliu și un partener strategic al FinLab AG.

PROBLEMA

Cu toate acestea, ceea ce lipsește în spațiul digital al activelor este asigurarea standard a calității investitorilor, oferită de obicei participanților instituționali și cu amănuntul ai piețelor financiare tradiționale. Vehiculele de investiții reglementate și de încredere, cum ar fi ETF-urile și ETN-urile, sunt aproape inexistente și multe ICO-uri au fost dezvăluite ca escrocheri sau nu se desfășoară pe termen lung datorită faptului că echipele de management au un nivel mai scăzut de responsabilitate față de start-upurile tradiționale.

SOLUȚIA

Pentru a aduce managementul profesional în spațiul activelor digitale, Iconiq Holding a lansat Iconiq Lab la începutul lui 2017 ca primul club VC descentralizat de la nivel mondial și Iconiq Funds in 2018, un manager de active care emite o serie de fonduri digitale ale activelor care captează criptomonedele de top precum și o platformă de gestionare a activelor ca serviciu (“AMaaS”). Întregul ecosistem de management al activelor Iconiq Holding este alimentat de criptomoneda ICNQ.

Iconiq Lab oferă finanțare și înființarea de firme profesionale start-upurilor din blockchain și oportunități de investiție de calitate pentru investitori prin intermediul clubului descentralizat VC și al acceleratorului de ICO.

Prin intermediul platformei sale unice, Iconiq Funds oferă management profesional al activelor digitale cu vehicule reglementate și structurate. Prin integrarea datelor de piață premium, a instrumentelor de executare a tranzacțiilor, de custodie, de audit și de conformitate, investitorii vor obține o expunere diversificată la cea mai înaltă clasă de active pe piață, prin intermediul structurilor tradiționale de investiții.

Companiilor care emit propriile lor monede și soluții în blockchain le sunt furnizate instrumentele și îndrumările necesare pentru a strânge cu succes capitalul necesar pentru a-și îndeplini viziunea.

TOKENUL

Tokenul ICNQ alimentează ecosistemul Iconiq Holding, creând o soluție armonică pentru gestionarea activelor digitale. Deținătorii tokenului obțin un statut exclusiv de membru al clubului de investiții ICO și al categoriilor de fonduri de acțiuni, disponibile prin fondurile Iconiq Lab și Iconiq Funds. În plus, tokenul este rambursabil ca voucher pentru deținători pentru reduceri la serviciile din ecosistem. Ecosistemul Iconiq Holding constă din Iconiq Lab, Iconiq Funds și unitatea Iconiq Media care publică un podcast săptămânal Unbloqed. Fiecare dintre unitățile de afaceri Iconiq Holding are propriul mod unic de utilizare a monedei ICNQ, fie că este un instrument de membru sau ca voucher.

Tokenul ICNQ este un contract inteligent în conformitate cu ERC20 pe blockchainul public al companiei Ethereum. Iconiq Holding a vândut 4 milioane de  ICNQ și a adunat 2,5 milioane de euro și au ars 2,9 milioane de ICNQ până în prezent. 10 milioane de ICNQ rămân disponibile pentru vânzare pentru a atinge obiectivul de 10 milioane EUR pentru lansarea, optimizarea și scalarea ecosistemului. Iconiq Holding vinde 500 mii de monede ICNQ pe GBX Grid, începând cu 29 octombrie. Pentru a participa la vânzare, părțile interesate trebuie să se înregistreze pe Gridul GBX Grid și să urmeze instrucțiunile și completarea KYC la următorul link: https://platform.gbx.gi/register.

ECHIPA

În spatele acestui proiect se află o echipă foarte dedicată de profesioniști din mai multe domenii.

Patrick Lowry – Managing Partner & CEO – este un capitalist Venture și un investitor cu peste un deceniu de experiență în industria financiară; este auditor de administrare al activelor al PwC pentru clienți precum Vanguard și Blackrock; co-fondator / CFO cu licență MBA, CPA și BS în finanțe și contabilitate.

Maximilian Lautenschläger – Managing Partner – este un dezvoltator Venture și un fan al tehnologiei blockchain, cu ani de experiență în consultanță, înființare de companii, capital de risc, fintech și capital privat.

Fiecare membru al echipei Iconic Holding a renunțat în mod oficial la toate celelalte obligații profesionale și este dedicat cu normă întreagă la Iconiq Holding și ecosistemului ICNQ.

CONCLUZII

Iconiq Lab s-a extins deja în Europa și în Statele Unite și își extinde prezența în Asia. Echipa își propune să ofere până la 2-3 proiecte ICO de calitate pe lună, cu un obiectiv de 20-25 pe an pentru a aduce valoare clubului investitorilor ICNQ VC. Iconiq Holding a aranjat numeroase parteneriate cu jucători strategici din industria tradițională și din cripto-industrie, pentru a aduce în continuare valoare comunității ICNQ și a unităților de afaceri. Iconiq Holding aduce o multitudine de experiență financiară profesională și o experiență dovedită în domeniul activelor digitale și al industriei blocurilor. Împreună cu moneda ICNQ, Iconiq Holding a creat un driver de valoare holistică pentru ecosistemul cripto de investiții, cu încrederea investitorilor.

Pentru informații suplimentare despre acest proiect, puteți accesa site-ul lor web: https://iconiqlab.com.

Mergi Sus