Acasa / Actualitate International / Gruparea Stat Islamic a revendicat patru atacuri sinucigaşe: “Am ucis zeci de persoane”

Gruparea Stat Islamic a revendicat patru atacuri sinucigaşe: “Am ucis zeci de persoane”

Revendicarea, postată online într-un comunicat al Statului Islamic și care vorbește despre atentate sinucigașe, contrazice varianta dată de către yemeniți și coaliția arabă care au evocat atacuri cu rachetă împotriva acelorași ținte soldate cu cel puțin 15 morți.

În comunicatul său, SI vorbește despre ”patru atentate sinucigașe”, dintre care două au vizat hotelul Qasr, unde își are sediul guvernul lui Khaled Bahah, în timp ce alți doi kamikaze au atacat rând pe rând, de la volanul unui vehicul blindat fiecare, cartierul general al forțelor saudite și emirateze, precum și pe cel al administrației militare a Emiratelor.

Gruparea afirmă că a ucis ”zeci” de persoane în rândul militarilor Arabiei Saudite și ai Emiratelor, cei doi principali piloni ai coaliției arabe, care a intervenit militar de la sfârșitul lui martie în Yemen. Statul Islamic a postat online fotografii cu patru kamikaze, autorii atentatelor, și o imagine cu un hotel în flăcări.

Premierul Bahah, precum și membri ai guvernului său au scăpat nevătămați din atacul împotriva hotelului Qasr, lovit în cursul dimineții de două rachete, au afirmat responsabili yemeniți.

Simultan, alte două locații, deținute de coaliția arabo-sunnită dominată de Arabia Saudită și de Emirate, au fost ținta altor două rachete, au precizat responsabilii.

Într-un comunicat publicat la sediul său din Ryad, comandamentul coaliției a vorbit, de asemenea, despre atacuri ”cu rachete Katiușa”.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus