Acasa / Actualitate International / Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatul soldat cu 58 de morţi. Cum au planificat măcelul

Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatul soldat cu 58 de morţi. Cum au planificat măcelul

Cele două atentate din provincia Diyala produse luni au fost revendicate în cursul nopţii de luni spre marţi de organizaţia radicală Stat Islamic (SI). Membrii grupării sunnite au precizat că ţinta atacurilor lor a fost reprezentată de “opozanţi”, referindu-se la şiiţi, cei care nu acceptă legile religioase promovate de SI.

Ei au declarat că au planificat atacarea unui punct de control unde se aflau membri ai armatei şi voluntarii grupului Hashid Shaabi, afiliat miliţiei şiite care luptă împotriva SI. Potrivit surselor din sectorul medical şi din poliţie, în timpul primei explozii care a avut loc într-o piaţă din capitala provinciei Diyala, Baquba, au fost ucise 51 de persoane şi alte 80 au fost rănite.

“Atacatorul a reuşit să treacă de un punct de control aliniindu-se unei coloane de maşini, după care a ieşit din formaţiune şi s-a îndreptat cu maşina echipată cu bombă într-o piaţă aglomerată pentru a o detona”, a precizat Mohammed al-Tamimi, şeful poliţiei din provincia Diyala.

Cel de-al doilea atac a avut loc la periferia oraşului Baquba, în localitatea Kanaan, fiind ucise încă şapte persoane şi alte 25 rănite.

Atentatele au avut loc la mai puţin de o lună de la atacul din apropierea localităţii Khan Bani Saad, revedicat tot de SI, soldat cu moartea a cel puţin 100 de persoane.

În ianuarie, forţele irakiene au declarat victoria asupra rebelilor islamici în provincia Diyala, care se află la frontiera cu Iran, cu ajutorul forţelor paramilitare şiite.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus