Acasa / Actualitate International / Gruparea Stat Islamic a demolat o mănăstire dintr-un oraş sirian cucerit luna aceasta

Gruparea Stat Islamic a demolat o mănăstire dintr-un oraş sirian cucerit luna aceasta

Gruparea jihadistă a transferat de asemenea zeci de creştini, capturaţi în cursul ofensivei, într-un loc din apropierea fiefului său din nord-estul Siriei, a preciat OSDO.

Militanţii au folosit buldozere pentru a dărâma mănăstirea din oraşul Qaryatain, pe care l-au cucerit la începutul lui august, potrivit organizaţiei neguvernamentale cu sediul în Marea Britanie.

Avioanele de război ale forţelor siriene continuau să bombardeze zona la două săptămâni după ce gruparea Stat Islamic a ocupat acest oraş, a adăugat OSDO, potrivit Mediafax.

Qaryatain se află în apropierea unui drum care face legătura între oraşul antic Palmira şi munţii Qalamoun, de-a lungul graniţei cu Libanul.

Organizaţia islamistă a capturat 230 de persoane, inclusiv zeci de familii creştine, după ce a cucerit Qaryatain, anunţase OSDO la vremea respectivă.

Între timp, dintre cei capturaţi, 48 au fost eliberaţi, iar 110 au fost transferaţi în provincia Rakka, a cărei capitală este fieful grupării jihadiste din Siria, a precizat Observatorul joi.

Creştinii au fost puşi să aleagă între a se converti la islam sau a plăti “jizya”, o taxă pentru non-musulmani, a mai afirmat OSDO.

Soarta celorlalte 70 de persoane capturate din Qaryatain, între care se aflau 45 de femei şi 19 copii, nu este cunoscută.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus