Acasa / Business / Greseli financiare care te impiedica sa devii milionar

Greseli financiare care te impiedica sa devii milionar

bani.jpg

Nu e niciun secret ca nu-ti face bine la buget sa cheltui mai multi bani decat ai. Exista insa si obiceiuri financiare mai putin evidente care iti pot distruge sansele de a te imbogati.

“Cel mai simplu mod de a deveni milionar este sa ai pe langa autodisciplina si un set de prioritati si scopuri”, spune Cary Carbonaro, expert financiar la United Capital, potrivit CNN Money.

Acesta si alti experti financiari prezinta cateva obiceiuri financiare nocive pentru planul tau de a deveni bogat:

Economisesti doar ce ramane necheltuit

Daca in contul de economii intra doar suma ce ramane necheltuita la final de luna, atunci ar trebui sa-ti revizuiesti planul si sa iti prioritizezi altfel alocarile de buget.

Ted Peters, CEO of Bluestone Financial Institutions Fund, spune ca e indicat ca atunci cand iti planifici bugetul sa aloci intre 7-10% din acesta pentru economii.

Ai cheltuieli prea mari cu locuinta

Ratele la banca sau chiria reprezinta adesea cea mai mare cheltuiala. Carbonaro spune insa ca acestea nu ar trebui sa depaseasca mai mult de 28% din venitul unei persoane.

Cumparaturi din impuls

Cand vine vorba de achizitii importante, rabdarea este o virtute. 

“Daca vrei sa faci o achizitie importanta, nu te grabi! Asteapta o zi si vezi daca si maine mai vrei sa faci aceasta achizitie. In 99% din cazuri nu vei mai vrea!”, spune Carbonaro. 

Cei mai multi dintre noi ne-am nascut in familii sarace sau din clasa de mijloc si continuam sa ne traim viata pe baza gandurilor, ideilor si actiunilor tipice acestor categorii sociale. Iar daca esti crescut de parinti cu intentii bune, dar cu putine idei despre cum ai putea dobandi libertate financiara, inseamna ca esti prins in cel putin una din aceste 10 capcane financiare.

Citeste si Cu capul in nori si buzunarele goale: 2 clisee care te tin departe de bogatie

DailyBusiness.ro

Mergi Sus