Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Generaţia Facebook nu se mulţumeşte cu demisia lui Ponta. Ce oraşe sunt în stradă

Generaţia Facebook nu se mulţumeşte cu demisia lui Ponta. Ce oraşe sunt în stradă


Protest in centrul Timisoarei/ Foto: Tion.ro
Protest in centrul Timisoarei/ Foto: Tion.ro

Tinerii din generaţia Facebook nu se mulţumesc cu demisiile lui Ponta, Oprea sau Piedone, ci vor schimbarea sistemului corupt şi incompetent care a făcut posibilă tragedia fără margini din clubul Colectiv din 30 octombrie. Protestele continuă nu doar în Bucureşti, ci şi în Timişoara, Bacău, Cluj-Napoca , Iaşi şi au un numitor comun: sunt împotriva întregii clase politice.

“Indiferența și tăcerea au ucis și vor ucide în continuare dacă nu se va produce o schimbare! Demisia lui Ponta nu schimbă mare lucru!”, spun tinerii din oraşul Bacău, decişi să protesteze şi miercuri seară, alăturându-se protestelor din Capitală.

Piaţa Universităţii din Bucureşti este deja blocată de circa 2.000 de protestatari uniţi sub sloganul “Corupţia ucide!”. Se anunță peste 10.000 de participanți în Centrul Bucureştiului, însă există șanse mari ca numărul acestora să crească considerabil, așa cum s-a întâmplat marți seară.

Mesajul din Bacău: “Toţi sunt o apă şi un pământ”

Oamenii au început să se strângă începând cu ora 19.00  în Piața Tricolorului din Bacău, unde şi-au anunţat prezenţa pe Facebook cel puţin 1.500 de persoane.

“Indiferența și tăcerea au ucis și vor ucide în continuare dacă nu se va produce o schimbare! Demisia lui Ponta nu schimbă mare lucru! Avem primari, deputați și președinți de partid în funcție, unii dintre ei chiar din Bacău. Cu ei ce facem?

Astfel, suntem solidari și ne adunăm azi și în Bacău, în Piața Tricolorului, începând cu ora 19:00, pentru a le da corupților dovediți și nedovediți un semnal: așa nu mai merge!

Mențiune: acest protest este împotriva întregii clase politice. Nu ieșim în stradă pentru a înlocui o camarilă (acum la putere) cu alta (opoziția). Toți sunt o apă și un pământ!“, se spune pe pagina de Facebook a evenimentului “Bacaul iese in strada”.

7 revendicări concrete

“Suntem un grup din Bacau si Bucuresti. Am facut o lIsta cu reglementari pe care noi le sustinem.Va asteptam alaturi de noi pana la sfarsit pentru o schimbare reala!

1- Alegeri anticipate si guvern tehnocrat, apolitic, pana la alegeri.
2- Pe listele alegerilor anticipate vrem doar candidati tehnocrati cu portofolii solide si proiecte fezabile.
3- Minim 10 ani de inchisoare pentru actele de coruptie si trafic de influenta.
4- Durabilitatea si sustenabilitatea ca factori esentiali ai viitoarelor dezbateri si negocieri pentru noul guvern tehnocrat.
5-Accelerarea investitiilor in infrastructura.
6-Fonduri de investitii pentru proiectele fezabile ale tinerilor din mediul urban si rural!
7-Justitie independenta si aplicarea imediata a sentintelor, accelerarea procesului de confiscare a averilor din delapidare si coruptie!

Mai departe noul guvern tehnocrat trebuie sa porneasca dezbaterile pentru pasii urmatori.Consideram ca acesta este primul pas si va rugam sa sustineti si sa promovati aceste reglementari daca sunteti de acord cu acestea!!! Share!!!”

Timişoara: Un simbol arborat pe balconul “Revoluției” de la operă

Câteva sute de timișoreni s-au adunat, miercuri seara, în Piața Operei pentru a protesta față de modul în care a fost tratată tragedia din clubul Colectiv. Oamenii au vrut să fie alături de manifestanții din București care au organizat un miting de proporții, marți seara, cerând demisia premierului Victor Ponta, a primarului Cristian Piedone și a ministrului Gabriel Oprea.

Aproximativ 200 de persoane se aflau în Piața Operei la ora 18, ora la care era programat să înceapă protestul. Aceștia strigau „Demisia!” și purtau bannere pe care se putea citi „Aplică punctul 8″, „Noi murim, voi sunteți OK”, „Afară cu trădătorii” sau „Jos mafia CNAS”, potrivit Tion.ro.

Oamenii s-au adunat lângă candele pe care timișorenii le-au aprins încă de sâmbătă în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Oamenii au decis să iasă în stradă, aşa cum s-a întâmplat şi la Bucureşti, pentru a trage la răspundere responsabilii care prin acţiunile lor şi prin nepăsare au lăsat să se întâmple tragedii ca cea de la clubul Colectiv, unde 32 de tineri au murit şi alți 200 au fost răniţi, mulţi fiind în stare critică.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, sub numele „15.000 de timişoreni în Piaţa Operei”, având mesajul „Îi dăm jos pe corupţi?”. De asemenea, și șoferii timișoreni au fost chemați la protestul de miercuri.

Apelul a fost făcut tot pe Facebook, de către administratorii grupurilor Radare Timișoara + județ și Info Trafic jud. Timiș. În aceeași zi s-a anunțat un al doilea protest, pe aceeași rețea de socializare, tot în Piața Operei, sub numele de „Tăcerea ucide! Hai în stradă”, manifestare este organizată de către Uniți Salvăm – Timișoara.

Aceștia au publicat și o listă de cereri, printre care se numără o anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei, demisia vicepremierului Gabriel Oprea, ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și a şefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Stire în curs de actualizare

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus