Acasa / Vedete Monden / FOTO / Imaginile durerii! Ce s-a întâmplat la înmormântarea preotului care a murit alături de familia lui, în timp ce mergeau la Sf. Parascheva!

FOTO / Imaginile durerii! Ce s-a întâmplat la înmormântarea preotului care a murit alături de familia lui, în timp ce mergeau la Sf. Parascheva!

Preotul Petru Gavril şi fetiţa lui au fost conduşi astăzi pe ultimul drum. Rudele, dar şi sute de oameni i-au plâns cu lacrimi amare, după ce şi-au luat rămas bun de la ei şi le-au adus o mulţime de flori. Imaginile surprinse în timp ce sicriele erau duse spre biserică şi la cimitir te copleşesc şi vorbesc singure despre durerea din sufletele celor care i-au cunoscut. Un lucru neobişnuit s-a întâmplat la ceremonia de înmormântare.

A fost zi de doliu în satul Lămăşeni, din comuna Rădăşeni de unde era preotul care a murit într-un teribil accident în timp ce se ducea la moaştele Sfintei Parascheva împreună cu familia lui. El şi fiica sa, Anisia, au fost înmormântaţi. Asta după ce în urma impactului părintele Petru Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa a decedat la spital.

Sute de oameni i-au însoţit pe cei doi pe ultimul drum, întreaga suflare din Lămăşeni fiind alături de preotul Petru Gavril, potrivit adevarul.ro. Slujba de înmormântare a regretatului părinte şi a fetei sale, Anisia, a fost oficiată de un sobor format din 100 de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Acest lucru e destul de rar întâlnit la noi.

“Pe lângă faptul că a fost un preot bun, a fost un om deosebit. Ne-a ajutat pe fiecare cu orice a putut. Este o pierdere pentru întreaga comunitate. Nu vom mai avea niciodată un preot cum a fost el”, a spus o bătrână din sat, conform sursei citată mai sus.

Impresionaţi de tragedia care s-a abătut asupra preotului Petru Gavril, au venit şi oameni care nu l-au cunoscut niciodată.

“Nu l-am cunoscut pe preot, însă drama prin care trece familia sa ne-a făcut să fim aici alături în aceste clipe grele. Este ceva cumplit, greu de imaginat”, a mărturisit o femeie.

Preotul Petru Gavril şi fiica lui, Anisia, au fost îngropaţi în cimitirul din Rotopăneşti. La ceremonia de înmormântare nu au putut participa soţia preotului şi cealaltă fată pe care o mai avea. Femeia şi fiica ei, Anastasia, care are 10 ani, sunt în continuare în stare critică. Medicii sunt sceptici în legătură cu şansele pe care le au la viaţă.

Accidentul dramatic s-a produs o şosea din Cornu Luncii pe 14 octombrie

În urma impactului violent, părintele Petru Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa, Anisia, a pierdut lupta cu viaţa la spital. De asemenea, şoferul ce a provocat accidentul a fost declarat şi el mort.

Preotul din localitatea Lămăşeni, comuna Rădăşeni, se îndrepta împreună cu familia şi cu patru copii, spre Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, când maşina sa a fost lovită violent de un vehicul intrat pe contrasens.

Preluare cancan.ro

Mergi Sus