Acasa / Actualitate Intern / Formarea continuă în viața profesională. Ce vor angajatorii de la candidatul ideal?

Formarea continuă în viața profesională. Ce vor angajatorii de la candidatul ideal?

Cei care au deja un loc de muncă stabil de câțiva ani, trebuie să își dezvolte continuu cunoștințele din domeniu sau să se extindă și spre alte domenii. Studiul, cunoașterea, informarea și adaptabilitatea sunt câteva din cerințele pe care angajatorii de top le urmăresc la potențialii angajați.

Reconversia profesională este tot mai probabilă în următorii ani pe piața muncii. Unele meserii încep să dispară, altele se reinventează, iar oamenii trebuie să fie capabili să jongleze în funcție de cerințele pieței.

Ce vor angajatorii de la candidatul ideal?

Fiecare angajator are cerintele proprii de la viitorul angajat, nu exista o regula general valabila, dar noi am adunat informatii din numeroase surse si va putem prezenta cateva cerinte ale angajatorilor, pe care le putem considera general valabile.

Cum trebuie sa arate profilul candidatului ideal? Ce trebuie sa aiba candidatul ca sa fie angajat? Viitorii angajati trebuie sa aiba doua seturi distincte de componente, unele de baza, pe care trebuie sa le detina indiferent de pozitia ocupata si altele specifice fiecarui post in parte.

Cele de baza se refera la lucrul in echipa, tot mai des vehiculat indiferent de postul pe care-l va ocupa candidatul, abilitati de comunicare dezvoltate pentru a reusi sa comunice bine atat cu colegii, cat si cu superiorii sau clientii. Orientarea spre rezultat este o alta componenta de baza, alaturi de atitudinea proactiva si disponibilitatea de invatare a potentialului angajat.

Componentele specifice sunt diferite in functie de fiecare post in parte, depind foarte mult si de domeniul de activitate al companiei, de tipul si politica companiei sau chiar de postul pentru care optează viitorul angajat. Candidatul ideal pentru orice post este acela care detine un pachet format din componentele de baza dar si din cele specifice postului vizat. El poate avea mai multe insusiri, astfel candidatul ideal isi doreste mereu noi provocari, isi doreste sa ii fie testate capacitatile si se adapteaza rapid la cerintele superiorilor sau ale clientilor. El poate sa aloce din timpul personal pentru binele companiei sau al departamentului, contra cost evident.

Candidatul ideal trebuie sa cunoasca mai multe limbi straine? Candidatii in general trebuie sa cunoasca cel putin o limba straina. Piata muncii este de asa natura incat companiile lucreaza foarte mult cu clienti din alte tari, astfel limbile straine sunt o cerinta tot mai mare. Cea mai cautata limba straina este cu siguranta engleza, fiind limba de circulatie internationala, urmata indeaproape de limbile tarilor mai dezvoltate din Uniunea Europeana precum: Germania, Italia si Franta. Candidatul ideal cunoaste bine una sau mai multe limbi straine, in functie de necesitatea acestora la viitorul loc de munca.

Consideri ca indeplinesti aceste cerinte? Ca in CV-ul tau se regasesc atat componente de baza cat si specifice pentru jobul mult dorit, dar totusi inca nu ai reusit sa iti gasesti un loc de munca? Site-ul Infomunca.ro iti pune la dispozitie o serie de articole utile despre cum sa iti gasesti un loc de munca, cum sa te pregatesti pentru interviu, ce raspunsuri sa dai si ce intrebari sa adresezi pentru a-ti arata interesul fata de companie si nevoile ei.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus