Acasa / Actualitate International / Fără precedent. Au fost stinse luminile de Crăciun din Betleem

Fără precedent. Au fost stinse luminile de Crăciun din Betleem


Betheem fără lumină

FOTO EXPLICATIE: Betheem fără lumină

Palestinienii au stins miercuri noaptea luminile de Crăciun la Betleem, considerat orașul unde s-a născut Iisus, în semn de protest față de decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters.


Un pom de Crăciun împodobit cu beculețe, amplasat în fața Bisericii Nașterii Domnului, și un altul la Ramallah, în apropierea locului în care a fost înhumat fostul lider palestinian Yasser Arafat, au fost lăsate în întuneric.

“Pomul de Crăciun a fost stins astăzi (miercuri) la ordinul primarului, în semn de protest față de decizia lui Trump”, a declarat Fady Ghattas, ofițerul media al municipalității orașului Betleem, care nu a putut preciza dacă iluminatul va fi pornit din nou înaintea principalelor festivități de Crăciun.

Totodată, sute de palestinieni furioși au ieșit miercuri în stradă, unde au protestat, au strigat sloganuri — împotriva lui Trump și în favoarea orașului Ierusalim — și au dat foc la cauciucuri. Au avut loc proteste în Beit Hanoun în nordul Fâșiei Gaza, în întregul oraș Gaza și în orașele Khan Younis și Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, relatează dpa. Proteste de mai mici dimensiuni au avut loc și în Ramallah și Betleem, în Cisiordania.

De la difuzoarele moscheilor, locuitorii din Gaza au fost chemați să iasă în stradă să-și exprime furia și protestul față de declarația lui Trump.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Mergi Sus