Acasa / Actualitate Intern / Executorul care a mers la Ministerul Sănătăţii să pună sechestru, plasat în arest la domiciliu

Executorul care a mers la Ministerul Sănătăţii să pună sechestru, plasat în arest la domiciliu

Executorul judecatoresc Executorul judecatoresc

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri seară, ca executorul judecătoresc Iulian Ilie Coşoreanu să fie cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de Iulian Ilie Coşoreanu, potrivit Mediafax.

Executorul judecătoresc care a mers la Ministerul Sănătăţii pentru a pune poprire pe bunuri a fost reţinut, vineri, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală şi abuz în serviciu şi a fost prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus controlul judiciar în cazul altor trei persoane – Goman Fluture, Goman Cristinel şi Lucreţia Mihai, administratori ai S.C. E.C. S.R.L.

Conform Parchetului Curţii de Apel Bucureşi, societatea civilă profesională de executori judecătoreşti la care lucrează executorul Iulian Coşoreanu a convenit cu reprezentanţii creditoarei S.C. E.C. S.R.L., societate în insolvenţă, ca, în schimbul unor comisioane suplimentare, sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea. Procuorii spun că scopul era de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflate în insolvenţă suma de 1.990.798 de lei, pentru care ar fi urmat să fie plătite taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 de lei.

Totodată, anchetatorii au mai stabilit că Iulian Coşoreanu, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al S.C. E.C. S.R.L., cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

Executorul judecătoresc Iulian Coşoreanu a mers marţi la Ministerul Sănătăţii, care a fost somat să plătească peste patru milioane de euro, suma stabilită ca daune în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 2010, în urma căruia şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au fost răniţi.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus