Acasa / Actualitate International / E oficial! Se schimbă numele unei țări de lângă România

E oficial! Se schimbă numele unei țări de lângă România


Macedonia de Nord, noul nume ale țării
Macedonia de Nord, noul nume ale țării

Parlamentul macedonean a aprobat schimbarea numelui ţării, în urma disputei prelungite cu Grecia. Cum se va numi, oficial, statul de acum înainte: Macedonia de Nord.


Parlamentul macedonean a aprobat, vineri seară, un proiect care prevede schimbarea numelui ţării în “Republica Macedonia de Nord”, un vot care deschide calea soluţionării litigiului cu Grecia, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

“Parlamentul Republicii Mecedonia a acceptat prin vot amendamentele constituţionale care prevăd schimbarea numelui ţării”, a declarat Talat Xhaferi, preşedintele Legislativului de la Skopje.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de cei 81 de parlamentari prezenţi în plen. Mulţi deputaţi de dreapta au refuzat să participe la vot.

“Fără acordul cu Grecia, nu vom adera nici la NATO, nici la Uniunea Europeană (…)”, a argumentat înaintea votului premierul social-democrat Zoran Zaev.

Proiectul de acord privind schimbarea numelui Fostei Republici Iugoslave Macedonia în Macedonia de Nord a fost semnat de premierul Zoran Zaev cu omologul său grec, Alexis Tsipras.

Mergi Sus