Acasa / Actualitate International / E oficial. Putin și Erdogan, a doua întâlnire în doar o săptămână. Despre ce vor discuta

E oficial. Putin și Erdogan, a doua întâlnire în doar o săptămână. Despre ce vor discuta


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus, Vladimir Putin, se vor întâlni luni pentru a discuta despre Siria.


Discuțiile vin în contextul în care Ankara depune eforturi pentru instituirea unui armistiţiu în provincia rebelă Idlib. Întâlnirea va avea loc la Soci, potrivit unui oficial turc citat de agerpres.ro. 

Putin și Erdogan s-au întâlnit și săptămâna trecută, în cadrul unui summit consacrat Siriei, organizat de liderul iranian Hassan Rouhani la Teheran.

Recent, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că Turcia nu mai poate primi noi refugiați din Siria, în contextul unei posibile ofensive a regimului de la Damasc în provincia Idlib. În plus, liderul de la Ankara a mai precizat căvor fi luate măsuri pentru se a preveni o emigrare suplimentară din această țară.

În ultimii șapte ani, de la declanșarea războiului în Siria, Turcia a primit 3,5 milioane de refugiați din această țară.

Vladimir Putin, imagini “în premieră” din timpul vacanței

Preluare realitatea.net

Mergi Sus