Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, adus cu mandat la DNA, pentru audieri

Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, adus cu mandat la DNA, pentru audieri


Procurorii continuă ancheta în cazul tragediei din Colectiv. Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, în jurul orei 16.00, pentru a fi audiat în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv, anunţă Agerpres. 

UPDATE 16:15 Cristian Popescu Piedone a fost adus cu mandat la DNA.

UPDATE 12.30: Contabila clubului Colectiv a ajuns la DNA.

UPDATE 10:32 Procurorii ridică documente de la Primăria Sectorului 4.

UPDATE 10:10. Paul Gancea, administratorul Colectiv, a fost adus la DNA, pentru audieri. Acesta a fost adus cu duba la sediul DNA.

DNA a anunțat ieri că a preluat dosarul Colectiv pentru a ancheta un posibil abuz în serviciu. 

“Cercetările vizează fapte de competența DNA, precum abuz în serviciu, complictitate și fals intelectual. Vom stabili un plan de anchetă”, a declarat adjunctul şefului DNA, Marius Iacob. 

Acesta a subliniat că sunt indiciii cu privire la comiterea unor fapte de corupție. ”Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizați funcționari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone. Am ridicat mai multe documente de la PÎCCJ, pe care colegii ni le-au pus la dispoziție.”, a adăugat Iacob. 

Parchetul General preluase ancheta în cazul incendiului din clubul Colectiv la scurt timp după tragedie. În urmă cu trei zile, cei trei acționari ai clubului Colectiv au fost audiați în calitate de suspecţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cei trei au fost, ulterior, arestați preventiv pentru 30 de zile.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus