Acasa / Actualitate International / Dosare penale pentru 17.000 de membri ai partidului de guvernare. Cum a fost posibil

Dosare penale pentru 17.000 de membri ai partidului de guvernare. Cum a fost posibil


Dosare penale pentru 17.000 de membri ai partidului de guvernare. Cum a fost posibil
Dosare penale pentru 17.000 de membri ai partidului de guvernare. Cum a fost posibil

Poliţia pakistaneză a deschis aproximativ 17.000 de dosare penale pentru membrii partidului de guvernare actual, cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale.


Ultimele 16.868 de dosare penale au fost înregistrate în regiunea estică Punjab, în ultimele patru zile.

De asemenea, poliţia a reţinut sute de membri ai partidului Liga Musulmană Pakistaneză (PML-N) în oraşul Lahore, în timpul unei reuniuni electorale la care au participat zeci de mii de susţinători ai fostului prim-ministru Nawaz Sharif.

Fondatorul partidului, fostul prim-ministru Nawaz Sharif, acuzat de fapte de corupţie, a fost închis săptămâna trecută după ce s-a întors în Pakistan pentru a revitaliza imaginea partidului PML-N înaintea votului din 25 iulie.

Comunicatul nu a oferit detalii legate de legile electorale pe care le-au încălcat suspecţii.

Poliţia a deschis dosare penale şi împotriva a 39 de membri ai Partidului Mişcarea Justiţiei, condus de Imran Khan.

Aproximativ 270 de persoane au fost reţinute, dar nu se menţionează partidul din care fac parte.

Campania a fost afectată de acuzaţiile conform cărora armata pakistaneză lucrează în secret în favoarea lui Imran Khan, fost jucător de criket.

Armata, care a condus ţara pentru aproximativ jumătate din istoria ei, a negat implicarea în campanie. De asemenea, şi Khan a negat orice colaborare cu armata.

Sondajele organizate la nivel naţional indică o cursă strânsă între partidul PML-N şi Partidul Mişcarea Justiţiei (PTI) condus de Khan, urmate de Partidul Popular Pakistanez pe locul trei.

Sursa

Preluare realitatea.net

Mergi Sus