Acasa / Actualitate International / Donald Trump aduce în continuare veşti proaste despre Coreea de Nord

Donald Trump aduce în continuare veşti proaste despre Coreea de Nord


Preşedintele SUA Donald Trump menţine sancţiunile impuse Coreei de Nord, afirmând că regimul lui Kim Jong-un reprezintă încă o “ameninţare extraordinară” nucleară. Declaraţia alarmantă a liderului de la Casa Albă vine la doar zece zile după ce a spus că nu mai există nici un risc din partea Phenianului.


Donald Trump a transmis Congresului o notificare prin care prelungeşte sancţiunile economice împotriva Coreei de Nord, conform Mediafax.

“Existenţa riscului proliferării materialelor de fisiune nucleară pentru fabricarea de arme în Peninsula Coreea; acţiunile şi politicile Administraţiei din Coreea de Nord, care destabilizează Peninsula Coreea şi pun în pericol Forţele armate SUA, aliaţii şi partenerii comerciali ai SUA din regiune, inclusiv prin continuarea programelor de înarmare atomic şi balistic; şi alte acţiuni şi politici provocatoare, destabilizatoare şi represive ale Administraţiei din Coreea de Nord continuă să reprezinte o ameninţare neobişnuită şi extraordinară asupra securităţii naţionale, politicii externe şi economiei Statelor Unite. Din aceste motive, am decis că este necesar să aplic în continuare măsurile de urgenţă naţională conţinute în Ordonanţa executivă 13.466 vizând Coreea de Nord”, a transmis Donald Trump.

Sancţiunile prevăzute în această Ordonanţă executivă sunt prelungite cel puţin un an, potrivit cotidianului The Washington Post.

Preluare realitatea.net

Mergi Sus