Acasa / Actualitate International / Decizi de ultimă oră luată de Rusia

Decizi de ultimă oră luată de Rusia


Rusia a luat decizia de a îşi suspenda activitatea diplomatică în Yemen, iar personalul ambasadei ruse a părăsit ţara, a anunţat marţi Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, informează site-ul agenţiei de ştiri TASS.


“Dată fiind situaţia din Sanaa, a fost luată decizia de a suspenda prezenţa diplomatică rusă în Yemen. Personalul ambasadei Rusiei a părăsit ţara”, a declarat Maria Zakharova.

Coaliţia coordonată de Arabia Saudită şi-a intensificat, recent, campania de raiduri aeriene în Yemen după ce rebelii huthi şi-au consolidat controlul asupra oraşului Sanaa în urma uciderii fostul preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, care schimbase taberele

“Ambasadorul rus şi o parte din corpul diplomatic acreditat în Yemen îşi vor îndeplini funcţiile în timp ce se vor afla la Riyad”, a menţionat oficialul rus. 

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic şi-au intensificat activităţile în Yemen.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Mergi Sus