Acasa / Business / De ce risca sa fie interzise in Romania zeci de site-uri de jocuri şi pariuri online

De ce risca sa fie interzise in Romania zeci de site-uri de jocuri şi pariuri online

online.jpg

Oeratorii de Internet din Romania vor fi obligaţi să blocheze accesul la zeci de site-uri de pariuri online recunoscute la nivel international care nu şi-au plătit în ultimii cinci ani taxele şi impozitele către statul roman.

Zeci de site-uri de jocuri şi pariuri online, recunoscute la nivel internaţional, vor fi interzise în România cel puţin cinci ani, fie pentru că nu şi-au plătit taxele datorate statului român, fie pentru că le-au plătit, dar au continuat să opereze după 10 septembrie, termenul după care aveau nevoie de o nouă licenţă, potrivit Digi24.

Sorin Constantinescu, preşedintele Asociației Organizatorilor de Cazinouri din România: “Funcţionarea fără licență a firmelor este penală şi este prevăzută închisoare un an de zile pentru reprezentanţii firmelor. Norocul lor este că cei mai mulţi nu au reprezentanţi în România. Normal, fiind infractor, nu ar mai avea voie să îşi ia licența cel puţin cinci ani de zile”.

Firmele străine de pariuri online ar fi trebuit să plătească statului român pentru perioada 2010 – 2015 taxe şi impozite cumulate de aproape 250 de milioane de euro. Nu doar statul a avut de pierdut din activitatea jocurilor neautorizate în România, dar şi operatorii tradiţionali.

DailyBusiness.ro

Mergi Sus