Acasa / Actualitate Intern / Cum sunt vazute afacerile Network Marketing sau MLM in Romania
Cum sunt vazute afacerile Network Marketing sau MLM in Romania

Cum sunt vazute afacerile Network Marketing sau MLM in Romania

Poate ati fost abordati sa aderati la o afacere Network Marketing (Vanzare in retea) sau MLM ( Vanzare pe mai multe nivele) sau poate deja faceti parte din ceva afacere de acest gen. De multe ori cand oamenii sunt aborbati raspund ,, A chestia aia piramidala” sau ,,asta seamana a Caritas”.

Vreau sa va informez de la bun inceput ca jocurile piramidale sunt usor de identificat prin faptul ca nu vand un produs real si se bazeaza doar pe colectarea de bani.  Jocurile piramidale sunt interzise prin lege in majoritatea tarilor lumii. Acolo unde apare unul se sesizeaza autoritatile si il inchid in cel mai scurt timp.

Ce este un sistem piramidal?

Este un sistem unde nu exista produs, nu exista contract, iar produsul sunt banii si de multe ori se dau prin donatie. Companiile isi au sediul prin paradise fiscale si nu sti cine sunt proprietarii sau cine o conduce. In sistemul piramidal cel care este desupra nu va putea fii niciodata depasit, iar de banii care ii platesti primesti un seminar sau carte. Banii ii recuperezi doar daca aduci alti membri. Exemple de sisteme piramidale: Caritas, Delfin, Scrisorile in lant etc.

Ce este un sistem MLM sau Network Marketing?

In sistemul Network Marketing sau MLM exista produse sau servicii, contract fizic sau in format electronic online. Taxa de inscriere nu are voie sa depaseasca 100$, iar de banii care ii platesti primesti avantaje. Ex: produse la pret redus, servicii care sa iti aduca beneficii mai mult decat ai platit.

Important!

Nu esti obligat sa aduci alte persoane, este optional.

Nu esti obligat sa vinzi, este optional.

Nu esti obligat sa participi la cursuri sau seminarii.

Esti platit in baza unui contract.

Poti sa castigi in functie de volumul vanzarilor personale sau cu echipa.

Poti sa depasesti in cariera si sa castigi mai mult decat cei care te-au recomandat.

Poti sa ai legatura directa cu Compania.

Avand in vedere ca pe piata din Romania apar tot mai multe companii, este foarte simplu sa faci o alegere cand sti care sunt criteriile de baza pentru care poti alege o companie.

Este de inteles faptul ca unii fac confuzie intre sisteme piramidale (interzise) care au lasat o amprenta negativa si afacererile Network Marketing sau MLM ne avand suficiente informatii. Sunt si situatii in care insistenta unor persoane care din disperare de a vinde sau a dezvolta echipa devin agasanti, stresanti si cred ca in felul acesta trebuie sa dezvolte afacerea, lucru complet gresit.

Ce este adevaratul Netwok Marketing?

Network Marketing sau MLM inseamana sa transmiti informatii despre un produs sau un serviciu, iar oamenii aleg ceea ce li se potriveste sa cumpere in functie de nevoile lor. Companiile in NM investesc foarte mult in calitatea produselor pentru ca stiu ca cea mai buna reclama o face clientul multumit, iar daca calitatea produselor ar lasa de dorit s-ar exclude singuri din piata. Banii alocati publicitatii in cazul Companiilor NM sau MLM sunt directionati catre clientii multumiti care recomanda produsele altor persoane, acest sistem permite oricarei persoane  sa obtina venituri in promovare in comparatie cu sistemele clasice unde banii se investesc in reclame tv, internet, radio, presa etc. Acest fapt face ca doar un numar limitat de persoane sa obtina venituri din promovare. In concluzie oamenii produc bunastare atunci cand consuma produse sau servicii de calitate din sisteme de NM.

Multi oameni au inceput sa se implice in NM part-time pentru un venit suplimentar, iar pe masura ce experientele pozitive si veniturile obtinute au devenit consistente, ajung sa dezvolte full time o retea mare de consumatori, iar veniturile ajung la cifre foarte mari si devenind oameni prosperi. In sisteme NM nu exista o limitare a veniturilor si in functie de implicarea fiecaruia se pot atinge performante in perioade de timp foarte scurte. Sunt tari in care sistemele NM au un impact puternic asupra PIB (produs intern brut). Companiile ofera un procent pentru distributie in comisione si in multe companii se ajunge la 65%.  Daca dezvolti o echipa care genereaza un venit mic si castigul o sa fie mic, dar daca dezvolti o echipa care genereaza un volum mare si castigul tau va fi mare.

Consider ca oamenii din Romania si nu numai, avand o informare corecta ar trebui sa priveasca acest sistem NM sau MLM ca o sursa reala de venit si sa se implice part time sau full time. Cateva avantaje la inceperea activitatii in acest sistem reprezinta faptul ca nu se solicita experienta, nu exista limita de varsta, nu esti selectat dupa aptitudini, studii, religie sau sex. Toti oamenii pot sa reuseasca prin abilitatile personale, beneficiind de pregatire si instruire. Companiile organizeaza periodic seminarii de instruire atat de baza cat si pentru lideri pe diferite nivele de performanta.

Cei mai multi milionari in dolari sunt produsul sistemului Network Marketing, industrie care iti permite acces pe o piata globala. Ar trebui sa analizezi ceea ce iti doresti si sa alegi acea companie in care te regasesti si sa iti realizezi visele. Succesul este o optiune!

Exista si in Romania oameni din MLM sau NM care si-au realizat visele. Ex: o masina mai buna, o casa mai frumoasa, excursii de lux si venituri consistente, iar beneficiile sunt mult mai mari.

In companiile MLM sau NM beneficiezi de o educatie practica care de multe ori nu o primesti in nici o facultate, cu un puternic impact in dezvoltarea personala, iar relatiile interumane care se dezvolta sunt pe termen lung.

Poate ai citit deja povestea de succes a unor persoane sau chiar ai vazut realizarile unor cunostinte,  ce-ar fi sa incepi chiar acum propria poveste de succes.  Cu siguranta este cea mai buna decizie pe care poti sa o iei azi, care iti va schimba stilul de viata. Mult succes!

2 comentarii

  1. Este industria care mi-a schimbat viata si a avut un mare impact in dezvoltarea mea personala, educatia financiara si dezvoltarea relatiilor interumane.

  2. Un articol foarte bun prin care se remarca usurinta cu care orice persoana poate sa treaca de la statutul de consumator la cel de antreprenor. Cu alte cuvinte sa transformam cheltuielile in oportunitati de castig!

Mergi Sus