Acasa / Politica / Cum explică președintele USR invitația adresată Laurei Kovesi

Cum explică președintele USR invitația adresată Laurei Kovesi


Președintele USR, Dan Barna, a declarat că invitația adresată fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, era valabilă în condițiile în care aceasta ar fi vrut să se implice în politică, însă a precizat că acum ”nu mai este de actualitate”.


”Dacian Cioloș chiar are dreptate când spune că magistrații trebuie sa se ocupe de justiție și societatea și oamenii să se implice în clasa politică. Asta spuneam și noi că lucrăm împreună la acest proiect. Nu am niciun dubiu că în lunile următoare vom avea un mesaj mai coerent și mai credibil pentru perspectiva aceasta. Mesajul pe care i l-am transmis doamnei Kovesi a fost că în măsura în care dorește să se implice în politică la un moment dat este binevenită în USR. Mesajul nu mai este de actualitate”, a afirmat Dan Barna, citat de mediafax.ro.

Președintele USR a susținut că decizia procurorului general, Augustin Lazăr, de a-i oferi o funcție în Parchetul General Laurei Codruța Kovesi, este ”înțeleaptă”.

”Este o decizie înțeleaptă din punctul meu de vedere. Doamna Kovesi este un simbol al anti-corupției și este într-adevăr necesară valoroasa competentă a domniei sale în lupta statului cu aceste structuri infracționale care încearcă confiscarea României. În acest moment doamna Kovesi oricum a declarat ca își dorește să intre în procuratură, a primit deja oferta de job, va avea în continuare ocazia să facă lucru la care se pricepe cel mai bine. Din această perspectiva intrarea în politică nu mai este de actualitate, cel puțin în perioada următoare”, a mai spus liderul USR.

Prealuare realitatea.net

Mergi Sus