Acasa / Sport / Cum a reacţionat Adrian Porumboiu când a auzit că se va introduce arbitrajul video în Liga 1

Cum a reacţionat Adrian Porumboiu când a auzit că se va introduce arbitrajul video în Liga 1


Adrian Porumboiu

FOTO EXPLICATIE: Adrian Porumboiu

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat, miercuri, că arbitrajul video va fi implementat începând cu sezonul 2018-2019 în Liga I, costurile pentru a pune în practică acest sistem ridicându-se la o sumă ce variază între 600.000 și 1,5 milioane de euro.


Vicepreședintele LPF, Robert Pongracz, a declarat, într-o conferință de presă, că 13 din cei 14 președinți de cluburi au votat în Adunare Generală pentru implementarea arbitrajului video. “În Adunarea Generală s-a discutat azi despre arbitrajul video pentru că acest lucru este de actualitate acum în multe campionate. Acest sistem va fi în Regulile Jocului începând cu martie 2018, deci va fi acreditat după această dată. De aceea, azi, Adunarea Generală a decis cu 13 voturi pentru și o abținere să se implementeze arbitrajul video în Liga I. Urmează acum să stabilim metodele de finanțare”, a spus el.

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a comentat decizia celor de la LPF.

“Dacă există posibiltăți, această variantă este una care ar scuti foarte multe discuții care apar de fiecare dată.

Din punctul meu de vedere, e o variantă pe care n-ai cum să n-o accepți. Procedeul e foarte simplu: va trebui să fie un fost arbitru în fața unui televizor, să comunice deciziile și să-l anunțe pe arbitru că s-a întâmplat o eroare”, a declarat Porumboiu la Digisport.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Mergi Sus