Acasa / Actualitate International / Criza imigranților ia amploare în Macedonia: 2.000 de refugiați, blocați la frontieră

Criza imigranților ia amploare în Macedonia: 2.000 de refugiați, blocați la frontieră

Sute de alți imigranți continuau să sosească în cursul zilei de sâmbătă la Idomeni, în autocare provenind din portul grecesc Salonic.

Poliția macedoneană a recurs, vineri, la gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de imigranți care încercau să pătrundă pe teritoriul țării dinspre Grecia, cel puțin opt persone fiind rănite. Însă, spre sfârșitul zilei de vineri autoritățile macedonene au autorizat mai multe sute de persoane ‘vulnerabile’ — familii cu copii, femei însărcinate — să intre pe teritoriul țării, ei fiind trimiși cu un tren la granița cu Serbia.

Macedonia a devenit, în ultimele luni, un punct-cheie de tranzit pentru imigranții și refugiații care încearcă să ajungă în statele prospere din nordul Europei.

În ultimele săptămâni, între 1.500 și 2.000 de imigranți au intrat zilnic în Macedonia, acest val masiv ducând la scene în care mulțimi disperate se luptă pentru a urca în trenuri supraîncărcate, cu care să-și continue călătoria.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus