Acasa / Actualitate Intern / Cristian Tudor Popescu, poveste incredibilă cu un coş de bunătăţi pe care i l-a trimis Dragnea

Cristian Tudor Popescu, poveste incredibilă cu un coş de bunătăţi pe care i l-a trimis Dragnea


Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Liviu Dragnea rezistă şi continuă în fruntea PSD! 


Social-democraţii au decis, vineri, în cadrul CEx, după aproximativ 8 ore de consultări şi negocieri dure, să-i acorde un vot majoritar de încredere lui Liviu Dragnea. Astfel, liderul PSD şi-a reconfirmat susţinerea atât la şefia partidului, cât şi la Camera Deputaţilor. Au fost 60 de voturi ”pentru”, și 8 ”împotrivă”.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat cum a reuşit Liviu Dragnea să rămână în fruntea PSD, plecând de la o poveste personală.

Se aşteptau, bănuiesc că niciunul n-a venit la CEx cu ideea că Dragnea va pleca în poziţia de demisionar. Stănescu, Neacşu, Ţuţuianu, 3 bărbaţi au fost acolo, dar liderul a fost doamna Firea. A fost citată de fiecare dintre cei 3 vorbitori: aşa cum a spus doamna primar general. Este foarte clar că doamna Firea va continua să fie o contrapondere la domnul Dragnea în partid. Va folosi capitalul de imagine şi de procente pe care le are, deci am văzut aici configurarea unui nucleu pentru viitor.

Sunt 2 variante: 8 voturi, 10 voturi, celelalte nu contează. Fie că au fost 8 sau 10, care e diferenţa până la 25? Noi n-am văzut semnăturile de pe scrisoare. Mulţi dintre cei care se pretind răsculaţi stau între scaune şi aşteaptă să vadă şi în ultimul moment se vor reorienta, nu-şi asumă. E un fenomen tipic.

Ce a făcut domnul Dragnea pentru acest rezultat? Imaginea care explică cel mai bine procedeul domnului Dragnea vine de la o întâmplare personală a mea. De Crăciunul anului 2015, după ce Ponta fusese debarcat. Vine în faţa casei mele, apare o barcă, o şalupă 4X4 din care descinde o persoană simpatică de la PSD, interesant nu din zona domnului Dragnea, ci din zona doamnei Firea şi extrage un coş ambalat frumos cu flori. Înăuntru: un scotch adevărat, o sticlă de şampanie franţuzească, precum şi alte somoane, să mă omenească şi pe mine. , mi s-a spus. Se termina cu un plic, în care erau felicitări şi o carte de vizită. , zic. , mi s-a răspuns. Am reţinut plicul, atât, şi-i mulţumesc mult domnului Dragnea… Totul e atât de simplu. Domnul Dragnea a mai cumpărat voturi încă o dată“, a povestit Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

Mergi Sus