Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Ce scrie presa străină despre preluarea preşedinţiei Uniunii Europene

Ce scrie presa străină despre preluarea preşedinţiei Uniunii Europene


Ce scrie presa străină despre preluarea preşedinţiei U.E.
Ce scrie presa străină despre preluarea preşedinţiei U.E.

Lansarea preşedinţiei române a Uniunii Europene a fost marcată de luptele politice interne, un avertisment privind corupţia şi de proteste. Aşa a comentat presa internaţională evenimentele de la Ateneu. Ziariştii străini au remarcat tensiunile dintre Bucureşti şi Bruxelles şi cuvintele dure din discursurile oficialilor.


Agenţia AFP scrie despre un avertisment privind corupţia în momentul preluării preşedinţiei UE de către România. Articolul menţionează că Jean-Claude Juncker a cerut să nu existe compromisuri privind lupta anticorupţie şi a notat că executivul european vrea ca Guvernul român să renunţe la controversatele reforme judiciare.

Cotidianul Financial Times a remarcat schimbul de replici dintre Donald Tusk şi Călin Popescu Tăriceanu şi avertizează că începutul mandatului dezvăluie o dispută în creştere în blocul comunitar, provocată de tendinţele autoritare din statele central europene precum Polonia şi Ungaria.

Potrivit site-ului EU Observer, ceremonia de la Ateneu a evidenţiat şi luptele politice interne dintre Guvernul reprezentat de Viorica Dăncilă şi preşedinţia condusă de Klaus Iohannis.

Iar aceste tensiuni precum şi îngrijorările privind statul de drept pot umbri principala responsabilitate a României, cea de a găsi un consens între statele membre ale Uniunii, scrie şi Reuters.

Postul Euronews a prezentat un material în care a relatat şi despre protestele din faţa Ateneului.

Într-un material preluat şi de ziare din Statele Unite, agenţia Associated Press a remarcat absenţa lui Liviu Dragnea, descris drept un politician condamnat care conduce Guvernul.

Mergi Sus