Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Ce sa NU curăţi niciodată cu bicarbonat de sodiu. Ştiai acest lucru?

Ce sa NU curăţi niciodată cu bicarbonat de sodiu. Ştiai acest lucru?


Ce sa NU curăţi niciodată cu bicarbonat de sodiu. Ştiai acest lucru?
Ce sa NU curăţi niciodată cu bicarbonat de sodiu. Ştiai acest lucru?

Bicarbonatul de sodiu, nu lipseşte niciodată din bucătăria fiecăruia. Acesta este recomandat în toate publicaţiile ca fiind una dintre cele mai eficiente şi mai sigure substanţe potrivite pentru curăţenie. 


Bicarbonatul de sodiu. Totuşi, sunt anumite obiecte pentru care trebuie să folosiţi altceva pentru a nu deteriora obiectele. Iată ce nu trebuie să încerci niciodată să curăţi cu bicarbonat de sodiu.

Vesela de aluminiu

Majoritatea suprafeţelor de metal pot fi curăţate cu bicarbonat de sodiu, dar cu cele de aluminiu trebuie să aveţi grijă. Dacă faceţi procedura rapid şi limpeziţi imediat ce aţi pus bicarbonatul de sodiu, nu ar trebui să existe probleme. Ideal ar fi să nu lăsaţi praful pe obiectele de aluminiu pentru că va oxida, iar vasele îşi vor schimba culoarea.

Obiectele vechi de argint

Există specialişti care susţin că cel mai bun mod de a curăţa argintăria este prin frecare cu bicarbonat de sodiu şi împachetarea cu folie de aluminiu. Totuşi, la polul opus sunt cei care spun că procedura este prea abrazivă ceea ce duce la deteriorarea pieselor. Procedura nu este recomandată mai ales dacă vesela are piese decorative din pietre preţioase din perle. Dacă aveţi obiecte foarte valoroase cel mai bine duceţi-le ka un specialist.

Veselă aurită

Şansele să aveţi veselă aurită cu aur de 24 k poate fi destul de mică. De obicei, se folosesc imitaţii. Oricum ar fi este bine să aveţi grijă cu bicarbonatul de sodiu şi să alegeţi altă metodă de curăţare.

Marmura

Producătorii de marmură nu recomandă folosirea bicarbonatului de sodiu. Chiar dacă nu este foarte abraziv, aplicările repetate pot duce la deteriorarea marmurei. Folosiţi doar detergenţi speciali.

Mergi Sus