Acasa / Actualitate International / BREAKING NEWS: Teroristul din Noua Zeelandă a fost și în România. Ce a făcut bărbatul aici

BREAKING NEWS: Teroristul din Noua Zeelandă a fost și în România. Ce a făcut bărbatul aici


Teriristul din Noua Zeelandă a fost și în România. Ce a făcut bărbatul aici
Teriristul din Noua Zeelandă a fost și în România. Ce a făcut bărbatul aici

Teroristul australian Brenton Tarrant, cel care a comis groaznicul atac armat din Noua Zeelandă, a fost în România, în noiembrie 2018! Acesta a venit în țara noastră cu avionul, din Bulgaria, potrivit procurorului-șef al Bulgariei, și a vizitat mai multe situri arheologice, relatează Realitatea TV. Așa s-ar explica de ce numele domnitorilor Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino ar fi fost scrise pe armamentul atacatorului. Din România, Tarrant a plecat în Ungaria, cu mașina.


Cetăţeanul australian identificat sub numele de Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă, scrisese mai multe nume de personalităţi istorice pe armele din dotare şi pe încărcătoarele lor. Printre figurile istorice se numără şi doi domnitori români, Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino.

Pe încărcătoare, teroristul a mai scris şi numele amiralilor Dmitri Seniavin şi Edward Codrington, al ofiţerului veneţian Marc Antonio Bragadin sau al guvernatorului austriac Ernst Rudiger Starhemberg, care a ţinut piept otomanilor în Asediul Vienei.

Toate aceste figuri istorice au un element comun: într-un moment sau altul al istoriei, au luptat împotriva dominaţiei musulmane a Imperiului Otoman.

Reamintim că cel puţin 49 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite, în urma a două incidente armate produse, vineri, la moscheile Al Noor şi Linwood, din Christchurch, Noua Zeelandă.

Mergi Sus