Acasa / Politica / BREAKING NEWS: Premierului inculpat i se pregătește o surpriză!Ponta ar putea fi chemat la DNA în dosarul lui Ghiţă

BREAKING NEWS: Premierului inculpat i se pregătește o surpriză!Ponta ar putea fi chemat la DNA în dosarul lui Ghiţă

Sebastian Ghiţă este anchetat în continuare de DNA Ploieşti pentru trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Procurorii spun ca in campania prezidentiala din 2014, Sebastian Ghita „a conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisă de inculpat pentru influenţarea opţiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro”Într-un alt dosar de la DNA Ploieşti, Ghiţă a fost trimis în judecată pentru mituirea fostului primar Iulian Bădescu. Marţi, 8 septembrie, CSM a avizat propunerea DNA de prelungire cu trei ani a amandatului procurorului Onea în fruntea DNA Ploieşti. Gabriel Lucian Onea este procurorul care instrumentează dosarul în care sunt cercetaţi Herţanu, Ghiţă, Mircea Cosma, fiul său şi alte persoane.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus