Acasa / Actualitate International / Avertisment lansat de Emmanuel Macron: „Cu toţii trebuie să acţionăm”

Avertisment lansat de Emmanuel Macron: „Cu toţii trebuie să acţionăm”


Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a avertizat, marţi, că lumea pierde lupta împotriva schimbărilor climatice, adăugând că liderii mondiali nu iau suficiente măsuri pentru contracararea efectelor încălzirii globale, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.


”Nu ne mişcăm suficient de repede. Cu toţii trebuie să acţionăm. Pierdem această luptă”, a declarat Macron.  

În acelaşi context, preşedintele francez a precizat că este “destul de sigur” că omologul său american, Donald Trump, se va răzgândi în privinţa acordului climatic de la Paris, reamintindu-i liderului SUA că are o responsabilitate în faţa istoriei.

Îmi pare rău să spun asta, nu este acceptabil, aşa că îmi pare atât de rău, dar cred că este o mare responsabilitate în faţa istoriei şi sunt destul de sigur că prietenul meu, preşedintele Trump, se va răzgândi în lunile sau anii viitori, sper“, a adăugat liderul de la Elysee. În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Mergi Sus