Acasa / Politica / Audiere bombă la Parchetul General în scandalul interceptărilor

Audiere bombă la Parchetul General în scandalul interceptărilor


Inspecția Judiciară începe controlul la Parchetul General pe 4 septembrie

Inspecția Judiciară începe controlul la Parchetul General pe 4 septembrie


Inspecția Judiciară începe controlul la Parchetul General pe 4 septembrie


Vlad Cosma și Andreea Cosma

Audiere bombă la Parchetul General. Vlad Cosma, cel care a iscat scandalul din justiție cu publicarea unor înregistrări, e așteptat astăzi să dea explicații în dosarul penal deschis pe acest subiect.


Fiul baronului de Prahova Mircea Cosma este acuzat că ar fi făcut presiuni la DNA Ploiești în favoarea tatălui, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În acest context, DNA dă de înțeles că i-a deschis lui Cosma junior un dosar de șantaj.

În concret, procurorilor li se cerea să nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracțiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată,  precum și să întocmească și să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătățirea situației juridice în dosarul aflat la ICCJ, în faza procesuală a apelului.

Persoanele respective au atras atenție procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor și ofițerilor de poliție care au instrumentat mai multe cauze penale,

Ieri, în propriul proces de corupție, Cosma Junior a stat la Instanța Supremă șapte ore, șapte minute și șapte secunde, iar la final a aflat că verdictul definitiv îl va primi pe 5 martie.

Prealuare realitatea.net

Mergi Sus