Acasa / Actualitate International / Apel surprinzător al lui Erdogan, situaţia din Turcia e gravă

Apel surprinzător al lui Erdogan, situaţia din Turcia e gravă


Se poate și mai rău! Poliția lui Erdogan a gazat mame, la un protest legal
Se poate și mai rău! Poliția lui Erdogan a gazat mame, la un protest legal

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel, sâmbătă, la oamenii de ştiinţă turci din străinătate să se întoarcă în ţară, într-o aparentă încercare de a opri ‘fuga creierelor’ pe fondul dificultăţilor politice şi economice, relatează dpa, citattă de Agerpes.


“Lansăm o campanie de a-i aduce pe oamenii noştri de ştiinţă înapoi acasă. Fac apel la oamenii noştri de ştiinţă din toate colţurile lumii să se alăture mişcării ştiinţifice şi tehnologice”, a declarat Erdogan la un târg tehnologic şi aerospaţial la noul aeroport din Istanbul.

Apelul a avut însă şi note critice: “Studenţii pe care noi îi trimitem să studieze ingineria în Vest se întorc în bună parte amăgiţi”, a afirmat preşedintele turc. 

Mesajul lui Erdogan vin în contextul în care cea mai recentă statistică oficială arată că numărul turcilor care au părăsit ţara în 2017 a crescut cu 42,5% comparativ cu anul precedent, ajungând la 253.640.

Conform Institutului de Statistică din Turcia, principalele motive sunt de ordin economic, politici şi social. 

Preluare realitatea.net

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mergi Sus