Acasa / Actualitate International / Angela Merkel, printre candidații favoriți la premiul Nobel pentru Pace

Angela Merkel, printre candidații favoriți la premiul Nobel pentru Pace

Angela Merkel Angela Merkel

‘Cancelarul Angela Merkel are perspective bune de a obține premiul Nobel pentru Pace’, relevă cotidianul cel mai citit din Germania, într-un articol scurt intitulat ‘Premiul Nobel pentru Pace pentru Angela Merkel?’, scrie Agerpres.ro.

Kristian Berg Harpviken, directorul Institutului de cercetare pentru pace (Prio) din Oslo, și unul din experții cei mai influenți în ceea ce privește pronosticurile pe tema premiului Nobel pentru Pace, a prognozat joi victoria cancelarului german, cu toate că prognozele sale rareori s-au adeverit.

‘Angela Merkel va primi premiul Nobel pentru Pace’, a declarat el, într-o conferință de presă, argumentând că anul acesta criza refugiaților va atrage atenția Comitetului Nobel. ‘Angela Merkel este persoana care a preluat conducerea’ în această problemă în Europa, a spus el în continuare.

Cancelarul german a declarat că Uniunea Europeană are datoria morală să primească sute de mii de refugiați care au sosit în Europa anul acesta și a deschis porțile țării sale, care se așteaptă să primească 800.000 de solicitanți de azil în 2015.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus