Acasa / Actualitate International / Angajaţi ai Google au vrut să modifice rezultatul căutărilor pentru a nu-i face pe plac lui Trump

Angajaţi ai Google au vrut să modifice rezultatul căutărilor pentru a nu-i face pe plac lui Trump


Angajaţi ai Google au discutat strategii pentru a contracara ordinul executiv în domeniul imigraţiei semnat de preşedintele Donald Trump prin care se împiedica intrarea în Statele Unite a unor cetăţeni din ţări majoritar musulmane, dezvăluie o publicație din SUA.


Discuţiile dintre angajații Google, care nu s-au concretizat niciodată, propuneau, de pildă, favorizarea conţinuturilor care propuneau asistenţă pentru aceste persoane, prin redirecţionarea internauţilor către grupuri de apărare a migranţilor, scrie agerpres.ro.

Ele au început prin e-mail la două zile după ce preşedintele Trump a semnat, în ianuarie 2017, prima versiune a ordinului său executiv controversat, ce viza iniţial şapte state, scrie WSJ.

Angajaţii Google au mai avut în vedere adaptarea funcţiilor de căutare pentru contracararea ‘rezultatelor islamofobe, provenite din căutarea termenilor ”islam”, ”musulman”, ”Iran” etc.’ sau ”Mexic’, ‘hispanic’ şi ‘latino’, mai scrie cotidianul.

Mergi Sus