Acasa / Life Style / Anchetă într-un spital din Ploieşti. O pacientă a murit după ce a fost scapată de pe targă

Anchetă într-un spital din Ploieşti. O pacientă a murit după ce a fost scapată de pe targă

Anchetă într-un spital din Ploieşti. O pacientă a murit după ce a fost scapată de pe targă Anchetă într-un spital din Ploieşti. O pacientă a murit după ce a fost scapată de pe targă

Incidentul a avut loc, în urmă cu două săptămâni, când brancardierii au transportat-o pe pacienta cu afectiuni neurologice spre cabinetul unde se află computerul tomograf. Reprezentanţii spitalului recunosc incidentul, dar susţin în acelaşi timp că decesul bătrânei nu are nicio legătură cu el. Totuşi, a fost declanşată o anchetă internă.

“În timpul transportului către computerul tomograf, însoţită de doi brancardieri, este posibil ca pacienta să fi căzut, eventual să fi sărit de pe targă. Tot în cazul pacientei s-a consemnat decesul la aproximativ două zile după acest incident. Nu există legătură de cauzalitate între o eventual traumă produsă în urma căderii şi cauza decesului”, a afirmat Andrei Ilinca, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Poliţia a început o anchetă în acest caz.

“Poliţia a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de ucidere din culpă, fiind efectuate cerectări pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările care au determinat decesul victimei. La finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat unităţii de Parchet competente”, a precizat Alexandru Ursu, purtătorul de cuvând al IPJ Prahova.

Familia pacientei nu a depus nicio reclamaţie până acum.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus