Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / America are un anunţ periculos despre bombele nucleare ale Coreei de Nord

America are un anunţ periculos despre bombele nucleare ale Coreei de Nord


Regimul de la Phenian probabil nu va accepta să renunţe la întregul arsenal nuclear, dar liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va încerca să negocieze denuclearizarea pentru a obţine concesii pe plan internaţional, afirmă amiralul Philip Davidson, şeful Comandamentului SUA pentru zona Indo-Pacifică.


Preşedintele SUA, Donald Trump, se va întâlni pe 27-28 februarie, în Vietnam, cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, conform Mediafax.

Evaluarea Comandamentului regiunii Indo-Pacifice privind denuclearizarea Coreei de Nord este asemănătoare cu poziţia comunităţii serviciilor de informaţii. Credem că este improbabil ca regimul din Coreea de Nord să renunţe la toate armele nucleare sau la capabilităţile de producţie, dar încearcă să negocieze denuclearizarea parţială în schimbul concesiilor Statelor Unite şi internaţionale”, a declarat amiralul Philip Davidson, conform agenţiei Reuters, în cursul unei audieri în Comisia Forţelor Armate din Senatul SUA.

Emisarul special american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a semnalat că Washingtonul vrea să ajungă la un acord cu regimul de la Phenian privind instituirea de mecanisme pentru accesul experţilor internaţionali la baze nucleare şi balistice nord-coreene, cu obiectivul final de “eliminare sau distrugere a stocurilor de materiale atomice, a armamentului, rachetelor, sistemelor de lansare şi altor tipuri de arme de distrugere în masă”.

Mergi Sus