Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Academicianul Emil Burzo cetățean de onoare al Maramureșului- Titlul onorific i-a fost acordat acum 2 zile la Baia Mare

Academicianul Emil Burzo cetățean de onoare al Maramureșului- Titlul onorific i-a fost acordat acum 2 zile la Baia Mare

Picture1.png

(  Președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea alături de academicianul Emil Burzo) 

Academicianul Emil Burzo din data de 4 octombrie 2019, este cetățean de onoare al Maramureșului. Titlul onorific i-a fost acordat la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare, în cadrul simpozionului „Despre eroi, valori, repere la trei decenii de libertate și democrație în Maramureș” la amiază, pe la ora 15:00. Acordarea titlului a academicianului Emil Burzo a fost pusă în vedere de  Consiliul Județean Maramureș din luna septembrie 2019, atunci au aprobat proiectul. Academicianul Emil Burzo, emoționat și onorat de distincția acordată, a muțumit foarte mult autoritaților locale din Baia Mare dar și Consiliului Județean Maramureș. Gabriel Zetea prereședintele Consiliului Județean Maramureș împreună cu delegația sa i-a acordat disticția academicianului Emil Burzo. Moment solemn la Catedrala Episcopală” Sfanta Treime” din Baia Mare la simpozionul” Despre eroi, valori, repere la trei decenii de libertate și democrație în Maramureș” a fost prezent și Iustin Episcop ortodox al Maramureșului și Sătmarului. Foarte muți oameni l-au aplaudat pe academicianul Emil Burzo la Catedrala Episcopală Sf. Treime din Baia Mare.

Picture3.png

400 de persoane au luat parte la eveniment. Printre acest public numeros și-a făcut apariția la eveniment și directorul Bibliotecii “Petre Dulfu” din Baia Mare Teodor Ardelean, persoane emblematice ale rezistenței antiocomuniste românești și maramureșene. Emil Burzo este un faimos academician din județul Dâmbovița, de acolo este de origine, s-a născut la 30 Iulie 1935.  Academicianul Emil Burzo este profesor universitar, specialist în fizica corpului solid, membru titular al Academiei Române (2009).

Principalii organizatori ai simpozionului ” Despre eroi, valori, repere la trei decenii de libertate și democrație în Maramureș” au fost Asociaţia de Turism, Consultanţă şi Implementarea Proiectelor Europene, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și „Gazeta de Maramureș”, sub egida filialei Cluj a Academiei Române.

72181885_2513060102073676_7241661138499272704_n.jpg

Vasile VLAD

Mergi Sus